Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 16. 11. 2014 od 17:00
4:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:11:10
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Dittrich M., Kostka V., Souček D., Seidl T., Špička J., Hubáček J., Stříteský L., Dostál P., Drašnar J., Klemenc D., Lukášek V., Bohdanecký J., Tuček J., Lochman J.
Střelba: 38:26 Diváků: 293 Rozhodčí: Svoboda - Bednář, Runštuk

V první minutě jsme na novobydžovském ledě viděli dvě branky. Nejdříve se v čase 0:44 prosadil na brankovišti domácí Čtvrtečka a vzápětí se z předbrankového prostoru trefil do sítě Lochman ml. a za 9 vteřin vyrovnal na 1:1. Ve 12. minutě se domácí ujali vedení 2:1, když v přesilové hře volný puk před brankářem Petrů dorazil Udržal. Ani toto vedení domácí dlouho neudrželi, za 21 vteřin po rychlém výpadu ze středního pásma střelou nad lapačku domácího brankáře Mikeše vyrovnával Drašnar. Ve 13. minutě, stále při hře 4 na 4, se při signalizované výhodě z pravého kruhu trefil Stříteský a otočil stav na 2:3. Poté jsme svojí vlastní nedisciplinovastí dopřáli domácím výhodu 5 na 3 a ti touto nabídkou nepohrdli a po střele od modré Janata vyrovnal na 3:3.
Ve druhé třetině pokračoval urputný boj obou týmů o důležité body do tabulky. Zisk nějakého bodu se nám přiblížil po proměněné přesilovce 5 na 3, když se z pravého kruhu pod horní tyčku trefil Klemenc a zvýšil na 3:4. Domácí tým se hrnul do útoku za vyrovnáním, ale ve 31. minutě se po závaru před brankářem Petrů dostal do úniku Dostál a jeho střela metr za útočnou modrou překvapila domácího brankáře a znamenala naše vedení 3:5. Ve 35. minutě jsme zažili chvilku hrůzy, kdy domácí obránce Mádle trefil ramenem krk Lukáška a ten se bezmocně skácel k zemi a to bez jakékoliv reakce pana rozhodčího. Naštěstí se tento atak obešel bez větších zdravotních komplikací.
Konec druhé třetiny a začátek posledního dějství se nesl ve znamení přesilovek domácích a naší snahy o jejich ubránění. V těchto chvílích podržel tým Tomáš Petrů, který svým jistým výkonem přiváděl domácí střelce do rozpaků. Ve 47. minutě potrestal naši chybu při střídání opět Janata, když jeho střela od modré zapadla přesně k tyčce. V závěrečné desetiminutovce jsme moc v pěti nehráli, ale domácím k vyrovnání nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře a výhoda 6 na 4. Cennou výhru jsme již ubránili.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Při přestřelce v první třetině bylo důležité, že jsme na domácí branku ihned v dalším střídání dokázali odpovědět a nenechali domácí tým odskočit do náskoku. Dvoubrankové vedení po druhé třetině ještě nic neznamenalo, ale obětavou hrou od všech hráčů se nám povedlo cenné vítězství uhájit. Nasazení, bojovnost a více touhy po vítězství nás dnes dovedlo k bodům. Zapomenout nesmím ani na jistý výkon juniora Tomáše Petrů v naší brance a patřičná dávka štěstí při šancích domácích, které se dnes přiklonilo konečně na naši stranu.