Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 1. 6. 2014 od 17:00
8:9

Statistiky zápasu

Vyloučení:0:0
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 1:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Tomášek F., Višňák B., Šimoníček J., Smutný L., Kostka V., Luštinec P., Řezníček J., Plíhal J.
Druhý nedělní dvojzápas se hrál od 17.00 hodin, ke kterému nastoupili hráči z Nové Paky. Rozhodčí nechtěli zápas začínat, vzhledem k malému počtu hráčů v zápase (5+1). Po chvíli přijel šestý a mohlo se začít. Domácí ( již bez potrestaného J. Luštince a zraněného Stříteského) k tomuto malému počtu hostujících hráčů, začali soupeře podceňovat.
1.čtvrtina: 2 minuta chyba hostující obrany. Zpoza branky soupeř přihrál na P. Luštince, který stál sám před brankou a blafákem dává úvodní gól 1:0. 5 minuta Višňák přihrává po středové ose Šimoníčkovi, který jede sám na branku a nedává. V 6 minutě Tomášek přihrává na volně postaveného Plíhala v pravém útočném kruhu a bez přípravy zvyšuje na 2:0. 7 minuta P. Luštinec projíždí celým hřištěm, aby v závěrečné fázi přestřelil. Hosté začínají ohrožovat domácího brankáře Petrů, ten byl připraven. 8 minuta Řezníček přihrává v obranné polovině Kostkovi, ten přijíždí k útočné „ modré“ čáře a střílí dělovku do odkryté, soupeřovi branky 3:0. Třebechovičtí při chuti, útočí, ale nemyslí na obranu. To se jim vymstí v 10 minutě a hosté střílí první gól 3:1. Jako přes kopírák nechali hosty bez povšimnutí a dostávají druhý gól 3:2. Přichází první vyloučení domácího celku. Domácí vyhráli vhazování a při rozehrání Smutného na Šimoníčka dává po „ledě“ bombu a zvyšuje v oslabení na 4:2.
2.čtvrtina: oslabení Třebechovic proběhlo bez gólu. 2 minuta Šimoníček zakládá útok na Tomáška, ten střílí na soupeřovu branku, kde stojí Smutný a tečí usměrňuje puk do branky 5:2. Ta samá čtyřka po skrumáži před hostující brankou se nejlépe orientuje Smutný a zvyšuje na 6:2. 6 minuta a kombinace domácích hráčů Smutný, Šimoníček, Višňák vyšla naprázdno. 7 minuta, hosté snižují na 6:3. V téže minutě, hrají domácí přesilovku a hosté ukázali, jak se dá oslabení zahrát. Domácím nepůjčili puk a začali se více osmělovat v kombinacích. To bylo vážné varování a v 11 minutě orazítkovali domácím tyčku. Do konce čtvrtiny jel Šimoníček dvakrát sám na branku, ale trestuhodně šance zahodil.
3.čtvrtina: v úvodu hosté střílí na domácí branku a tečí ze vzduchu překonávají bezmocného brankáře Petrů 6:4. Domácí se ve 2 minutě ubránili oslabení za vyloučeného Višňáka. 6 minuta Šimoníček nachází najíždějícího P. Luštince a bez přípravy dává na 7:4. Hned ze středového vhazování se hosté stěhují před domácí branku a snižují na 7:5. Poslední minuty této čtvrtiny soupeř převzal iniciativu a domácí jakoby už bez zájmu dohrávají.
4.čtvrtina: v první minutě Řezníček jede sám na soupeřovu branku bez brankového efektu. Tato situace se opakuje a Řezníček opět dává do náruče hostujícímu brankáři. 3 minuta a laxní přístup domácích nechává zvyšovat skóre ve prospěch hostů 7:6. 6 minuta a domácí P. Luštinec lišácky objíždí soupeřovu branku a zasouvá do ní puk 8:6. V téže minutě při gólovém rozehrání hosté na jeden dotek snižují stav na 8:7. 9 minuta Šimoníček přebírá puk na půlící čáře a blafákem mezi nohy hostujícího brankáře upravuje skóre na 9:7. 11 minuta hosté jedou 2 na 1 a překonávají Petrů 9:8. V zápětí si vybírají time-out, aby nabrali síly na hru v power-play. Soupeř domácí přehrával a puk se ocitl na brankové čáře. Rozhodčí měl puk z dohledu a odpískl. Hosté protestovali, ale marně. Power-play pokračuje a brankář Petrů ( 2 sekundy před koncem zápasu) vytahuje jeden z nejlepších zákroků, kdy lapačkou vychytává soupeřovu střelu a tím zachraňuje vítězství domácího celku.
Hosté svou výbornou herní činností jednotlivce a kombinací, domácí hráče přinutili vydat ze sebe vše, co v nich ještě zůstalo. Hosté ukázali, že v šesti hráčích se dá zápas otočit, potažmo vyhrát. Domácí se začali strachovat o výsledek a to jim svazovalo ruce i nohy. Naopak hosté v závěru předvedli sympatický výkon, čímž se jim dostalo uznání od Třebechovic. Příští a poslední zápas ve skupině sever sehrají Třebechovičtí v neděli 8.6.2014 v 15.00 hodin na Chrudimské ploše s týmem Úhřetic o druhé místo ve skupině.