Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 1. 6. 2014 od 15:00
2:11

Statistiky zápasu

Vyloučení:2:5
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Tomášek F., Višňák B., Šimoníček J., Luštinec J., Stříteský L., Smutný L., Kostka V., Luštinec P., Plíhal J., Řezníček J.
1. čtvrtina: první útok začal v parádních kombinacích a druhý nájezd na branku hostí znamenal úvodní gól v podání Šimoníčka s náhrou Višňáka 1:0. Druhá útočná formace na ploše a opět druhý založený nájezd na branku hostí a dvojice P. Luštinec, Smutný dává branku 2:0. Vrchlabští hráči jsou jak opaření a brankář Lochman si nesáhl na puk. 5 minuta a P. Luštinec nedává do prázdné branky. Teprve v 6 minutě se Lochman dostává k prvnímu zásahu. 7 minuta, Střítestký posílá kolmici po středové ose na Višňáka. Sám před brankářem nedává, avšak vyražený puk se třepetal na brankové čáře a dojíždějící Stříteský puk dorazil do branky 3:0. 10 minuta a Vrchlabí podruhé střílí na branku a jeho hráč, prostřeluje vše, co mu stojí v cestě 3:1. Do konce čtvrtiny domácí prakticky nepůjčují puk hostům a předvádějí exhibici.
2. čtvrtina: 2 minuta, Stříteský vybojoval puk a jel sám na branku, ale hostující hráč ho zastavil faulem. První vyloučení hostí, které trvá pouze půl minuty a na trestnou lavici si jde sednout Řezníček. Síly na ploše se srovnávají. Přesilovka i oslabení zůstávají bez gólu. 4 minuta Tomášek vjíždí do útočné poloviny soupeře, střílí do brankáře a dojíždějící Smutný zvyšuje na 4:1. 7 minuta J. Luštinec přihrává na půlící čáru Šimoníčkovi, ten na Višňáka, který už byl sám před brankářem hostí a stylem „ kam ho chceš“ dává na 5:1. Tento gól byl ukázkou, jak se má hrát na jeden dotek z obranného pásma až před branku hostí. První čtyřka, když je na ploše, tak to lahodí oku diváka. 8 minuta a ojedinělý útok hostí na domácí branku, kdy Třebechovičtí hráči zapomínají na zadní vrátka a téměř suchý Lochman dostává druhý gól 5:2. 10 minuta a hostující hráč je vyloučen. Exhibice pokračuje. Přesilovková čtveřice vyšachovala hosty, J. Luštinec přihrává Kostkovi, ten na Šimoníčka, který bez přípravy rozvlnil pošesté soupeřovu síť 6:2. Čtvrtina se dohrává v režii Třebechovic.
3. čtvrtina: první minuta a Řezníček dává gól do prázdné branky po přihrávce Kostky 7:2. Ve druhé minutě zbytečně komentuje odpískaný offside J. Luštinec a dostává osobní trest 10 minut. Ovšem to nebylo vše. Jeho poznámky z trestné lavice slyšel rozhodčí a kvalifikoval jeho trest na 4 minuty + TH. To znamená, že v zápase již nepokračuje a stop má i v dalším. Bohužel, tímto oslabil tým a doufejme, že se podaří kapitánu Tomáškovi diplomatickou cestou, na DK trest zmírnit. Čtyřminutové oslabení domácí ubránili. 7 minuta a ve skrumáži před hostující brankou dává gól Smutný 8:2. V poklidu hrající domácí tým si „vychutnává“ Vrchlabáky a dávají další branku v podání Šimoníčka s nahrávkou Kostky. Krásné akce, které předvádějí domácí hráči, jsou na nominaci pro reprezentačního trenéra Hemského.
4. čtvrtina: vzhledem k vyloučení J. Luštince domácí stáhli jeden útok a zbytek zápasu dohrávali na dvě čtyřky. Sólo Šimoníčka ve 4 minutě, s bekhendovým blafákem na hostujícího brankáře zůstává passé a 10 ve skóre se neobjevuje. Ten samí hráč po přihrávce věčně nahrávajícího Kostky se desítky dočkal, střelou mezi betony 10:2. 8 minuta a opět Kostka zaváží puk do půlky soupeře, tam vybízí Tomáška ke střele po „ledu“ na 11:2. Čtvrtina se dohrává bez emocí, v poklidu a Třebechovičáci šetří síly na další druhý zápas.
Tento zápas můžeme hodnotit jako pohodový, domácí splnili povinné body. Vrchlabí bylo plně oddáno osudu, že prohrají. Diváci, kteří se přišli podívat (11) viděli pěkné akce v podání domácích hráčů. Stinnou stránkou bylo vyloučení J. Luštince.