Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 25. 5. 2014 od 15:00
5:8

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:5
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Tomášek F., Stříteský L., Šimoníček J., Luštinec J., Luštinec P., Kostka V., Řezníček J., Smutný L.
Neděle byla pro třebechovické hráče, výjezdem do dalekého Vrchlabí. Neodcestoval pro zranění, lídr kanadského bodování Třebechovic, Bohdan Višňák a tudíž se odjíždělo se dvěma čtyřkami a brankářem. Pro in-line optimální počet hráčů.
1.čtvrtina: úvod patřil hostům, kteří začali v tréninkovém tempu a soupeři nepůjčili puk. První střela na bránu a J. Luštinec jí netrefuje. Druhá čtyřka na ploše a v šanci se ocitá Řezníček, také nedává ale při založení dalšího útoku Kostkou, přebírá puk P. Luštinec a blafákem otevírá skóre 0:1. Ve 3 minutě vypichuje Šimoníček puk domácím hráčům a s J. Luštincem se řítí na branku. Domácí obránce zabraňuje dalšímu gólu, formou faulu. Hosté hrají přesilovku ale bez využití. 6 minuta a domácí první střelou od modré na branku hostí a střílí gól 1:1. Šimoníček přihrává Stříteskému před branku ale ten z jasné gólové situace, promáchl střelu a nedává. 8 minuta a rozhodčí neuznávají gól J. Luštincovi, který nadvakrát dorážel puk domácímu brankáři mezi betony (údajně po odpískání). 9 minuta, Kostka přihrává Řezníkovi a ten střelou mezi nohy proměňuje na 1:2. 10 minuta J. Luštinec rozehrává ve vlastní polovině puk na Šimoníčka, ten nasadil k rychlému úniku a nadvakrát překonává domácího brankáře 1:3. 11 minuta a Kostka přihrává Smutnému, ten přesnou střelou zvyšuje na 1:4. Těsně před koncem olizuje, svoji dělovkou, Šimoníček břevno.
2.čtvrtina: úvod opět patřil třebechovickým hráčům. Šimoníček posílá puk před domácí branku, kde stál osamocený J. Luštinec – nedává. Po chvíli se role vyměnili, J. Luštinec posílá do brejku Šimoníčka a zase vedle. 3 minuta a domácí hráč, nikým neatakován, vyjíždí zpoza branky, aby pomalým „šourákem“ dal k levé tyčce brankáři Petrů gól 2:4. V 9 minutě z protiútoku hostí se domácí hráč osměluje ke střele od modré a pod lapačkou třebechovického brankáře upravuje stav na 3:4. 10 minuta a Stříteský zakládá útok na Šimoníčka. Ten opět nasazuje k rychlému sólu ( jak je to pro něho typické), přes celé hřiště a domácímu brankáři nedává šanci 3:5. Před přestávkou mají třebechovičtí výhodu přesilové hry, ale pouze jedinou střelou na branku přesilovku nevyužívají.
3.čtvrtina: první vyloučení ze strany hostí, které bylo velmi sporné. Šimoníček se srazil s domácím hráčem a k překvapení všech, si šel sednout na trestnou lavici, pouze hostující hráč. Domácí přesilovku využívají 4:5. 3 minuta P. Luštinec bere odpovědnost do svých rukou a jízdou přes brankoviště pokládá brankáře na zem a zavěšuje 4:6. 4 minuta J. Luštinec a Šimoníček, jedou na vrchlabskou branku a posledně jmenovaný dává přímo do náruče domácímu brankáři. Další útok se řítil na domácí branku s přihrávkou Smutného na Kostku, nastřeluje břevno. Další nájezd dvojice J. Luštinec, Šimoníček a nastřelují opět tyčku. Těsně před sirénou, hrubě fauluje domácí hráč Šimoníčka. Dostává 2 minuty a za protesty oslabuje svůj tým, osobním trestem 2x 10 minut.
4.čtvrtina: 2 minuta, Stříteský se ocitá sám před brankářem, ale puk neprotlačil do branky. Domácí po faulu Řezníčka, hráli power-play, který využili ke vstřelení páté branky 5:6. 5 minuta a třebechovičtí jsou vyloučeni za sekání Tomáška na domácího hráče. Oslabení hosté ubránili bez brankového vyjádření, ale domácí byli stále v tlaku. 8 minuta a tentokrát hrají hosté přesilovku. Smutný přihrává do levého útočného kruhu Kostkovi a ten umístěnou střelou zvyšuje na 5:7. Nervozita obou celků, přešla do slovního jiskření a nadávek. Uklidňující moment dává hostující kapitán Tomášek, který si bere oddechový čas, vyzývá hráče k poklidu a taktické disciplíně. 11 minuta Řezníček ujíždí sám na branku, avšak dává vedle. Domácí se uchylují ke hře bez brankáře, aby vyrovnali stav. To ovšem zapomněli na to, že proti nim hraje zkušená dvojice J. Luštinec, Šimoníček. J. Luštinec Vrchlabáky obral o puk, přihrál Šimoníčkovi a ten již završil hattrik do prázdné branky 5:8.
Hráči Třebechovic splnili roli favorita a zápas dohráli dle očekávání vítězně. Hostující dvě čtyřky předváděly pohledný in-line hokej. Jejich krásné, promyšlené a nebezpečné útoky končily bohužel, často vedle branky, na tyči nebo v náručí brankáře. Opět to byla přehlídka neproměněných šancí. Tímto Vás zveme na neděli 1. června 2014 na dvoj zápas proti Vrchlabí od 15.00 hodin a od 17.00 hodin Nová Paka na zimní stadion v Hradci Králové. Vstupné zdarma