Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 18. 5. 2014 od 17:00
6:9

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:2
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Tomášek F., Višňák B., Šimoníček J., Luštinec J., Kostka V., Řezníček J., Smutný L., Stříteský L., Plíhal J.
V neděli měli Třebechovičtí hráči vele těžkého soupeře a to ještě na jeho domácí půdě. Při vcházení na stadion, potkávali naši hráči Vrchlabské borce (kteří s Pardubicemi prohráli) a jejich ironické řeči „užijte si zápas“, nebrali vážně.
1.čtvrtina: jestli si někdo myslel, že Pardubický tým bude mít od začátku navrch tak se mýlil. Ano první útok byl na straně domácích ale po skvělém zásahu brankáře Lochmana, vybojoval puk Kostka, poslal ho na najíždějícího Smutného a v 2 minutě překonává domácího brankáře 0:1. Aby toho nebylo málo, stejná formace zůstala na ploše a opět se představil Smutný po samostatném sólu zvyšuje na 0:2. To byl úvod, který málo kdo čekal, především soupeř, ten byl zaskočen. V páté minutě domácí hráli přesilovku po vyloučení Stříteského a ti střílí svůj první gól 1:2. V 9 minutě se chtěl Stříteský rehabilitovat za vyloučení a ujíždí sám na branku soupeře. Domácí obránce, aby zabránil gólu, musel třebechovického hráče faulovat a sudí nařizují trestné střílení. Stříteský se v klidu rozjel a nekompromisně střílí k levé tyčce nad brankářovu vyrážečku 1:3. Do konce čtvrtiny byla přestřelka na obou stranách. U nás výborný Lochman a třebechovičtí stříleli vedle.
2.čtvrtina: v jejím úvodu, Šimoníček pokládá domácího brankáře na zem aby téměř z brankové čáry dal pod víko další gól 1:4. 3 minuta a domácí rozebrali hostující obranu a Lochman už neměl šanci gólu zabránit 2:4. Ve 4 minutě na půlící čáře vybojoval puk Kostka, sám najížděl na branku a orazítkoval pouze pravou tyč. Tu samou šanci měl v 6 minutě Šimoníček ani ten nedává a střílí vedle. 8 minuta a krásná akce dvojice Smutný – Višňák, ten zvyšuje do prázdné branky na 2:5. Před koncem čtvrtiny, sehraná dvojice Višňák – Šimoníček ujíždí a posledně jmenovaný dává pod víko nešťastnému domácímu brankáři gól 2:6. V samotném závěru, J. Luštinec z obavy, aby stihl vystřelit ještě před koncem sirény, dává přímo do „ desítky“, domácímu gólmanovi.
3.čtvrtina: domácí vystřídali brankáře a po vyhraném buly střílejí na hostující branku a vyraženou střelu si Lochman dává sám do branky 3:6. Ve 4 minutě hrají hosté oslabeni o vyloučeného J. Luštince. Domácí se snažili hosty „ vytáhnout“, aby měli ulehčenou střelu na branku, „ťukec“ ve čtverci na jeden dotek ale bez brankového efektu – ubráněno. V 6 minutě hosté nechali proniknout domácí hráče až před třebechovického brankáře a ten už neměl šanci 4:6. 7 minuta a hostující Stříteský po nahrávce Kostky, střelou lad lapačku, zvyšuje vedení Třebechovic 4:7. O další minutu posílá Smutný do šance Višňáka a střelou vedle gól nepadá. Před koncem čtvrtiny hrají ještě hosté oslabení, které ubránili.
4.čtvrtina: domácí začali zostra a puk nešťastně poskakoval před Lochmanem, který se ho nadvakrát snažil ukrýt v lapačce ale bohužel se překulil za brankovou čáru 5:7. Ve 2 minutě oslabuje svůj tým Tomášek. Domácí se snaží o vyrovnání a střílí gól. Po konzultaci rozhodčích gól neuznávají pro faul na brankáře. Domácí protestují, ale není jim to nic platné. Domácí jsou v tlaku, přesilovku nevyužívají, ale hosté jim to snad chtěli usnadnit a jsou opět vyloučeni za sekání Stříteského. Po vypršení Stříteského trestu, naskakuje na plochu a využívá nahrávky od J. Luštince. Stříteský ujíždí sám na domácího brankáře a střílí přímo do něho. Puk se odrazil před branku a dojíždějící J. Luštinec dává důležitý gól k tyčce 5:8. V 7 minutě po přihrávce Višňáka, J. Luštinec zazvonil o soupeřovo břevno. 8 minuta a další vyloučení Tomáška. Ten se na trestné lavici neohřál a soupeř snižuje na 6:8. 11 minuta a Lochman zázračně zasahuje. Domácí se pokouší něco udělat a hrají bez brankáře. Kapitán hostí Tomášek, burcuje své kolegy k famóznímu výkonu. Smutný vybojoval na červené čáře puk a střílí do prázdné branky 6:9. Domácí se už k ničemu nezmohli a zápas končí.
Takticky vedeným závěrem utkání, kdy se hosté netlačili do útoku, měli puk na svých hokejkách a hráli to, co potřebovali k vítězství. Pardubičtí tak vrátili Třebechovicím výhru z domácího prostředí. Hosté hráli disciplinovaně a takticky. Pochválit musíme celý tým od brankáře přes obranu až po útok. Jediná výtka připadá na zbytečná vyloučení. Další utkání se hraje ve Vrchlabí 25.5.2014 v 15.00 hodin.