Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 11. 5. 2014 od 17:00
6:12

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:5
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Tomášek F., Višňák B., Šimoníček J., Luštinec J., Stříteský L., Podzimek M., Kostka V., Plíhal J., Smutný L., Řezníček J.
Druhým zápasem v jednom dni a téměř po půl hodinové pauze, pokračoval pátý mistrovský zápas, tentokrát proti papírově slabšímu soupeři z Lomnice nad Popelkou. Bylo evidentní, že domácí hráči mají za sebou těžký zápas s Pardubicemi a s Lomnicí budou hrát v tréninkovém tempu.
1.čtvrtina: hned ve druhé minutě Třebechovičtí hráli přesilovou hru. Domácí ji začali hrát s chutí a hladem po gólu. Plíhal přihrává Tomáškovi a ten načasoval přihrávku Smutnému tak, že puk dává do prázdné branky 1:0. 4 minuta, Tomášek přihrává Podzimkovi, ten střílí tvrdou ránu z úhlu a hostujícímu brankáři proniká puk podpaždím do branky 2:0. O minutu později, Smutný dostává od Kostky, přesnou přihrávku na hokejku a sám před brankářem střílí gól 3:0. 6 minuta a po velice pěkné kombinaci celé první čtyřky, Šimoníček, J. Luštinec, Višňák střílí s chutí hrající domácí kapitán Tomášek 4:0. V 10 minutě soupeř zatlačil domácí do obranné poloviny a z nenápadné akce dává svůj první gól 4:1. Ve 12 minutě ujíždí na soupeřovu branku Šimoníček s Višňákem. Po rychlé výměně puku střílí Višňák pátý gól domácích 5:1. Jenže hosté se nevzdávají a téže minutě upravují skóre na 5:2.
2.čtvrtina: v této čtvrtině domácí měli radost ze hry, nikam nechvátali a ze soupeře si udělali tréninkový kemp. V prvním střídání střílí Šimoníček dělovku, která směřuje vedle branky, puku se zmocnil J. Luštinec, nahrál Višňákovi a ten si vykroužil na modrou a prudkou střelou zvyšuje na 6:2. Domácí hráli přesilovku za faul na Tomáška, ve které Šimoníček sám před brankářem nedává, Stříteský nastřeluje tyč a s těchto důvodů vyšla naprázdno. Další přesilová hra domácích ale ne na dlouho, protože si jde odpočinout Tomášek. Ve hře 3 na 3 opět stará písnička, Šimoníček nedává jasný gól a při naskakování na plochu z trestné lavice, dostává Tomášek krásnou přihrávku do jízdy a sám před brankářem gól nedává. Do třetího dějství, Třebechovičtí budou nastupovat ve 3 za faul Plíhala.
3.čtvrtina: při oslabení ujíždí sami na soupeřovu branku Šimoníček s J. Luštincem, který zakončuje vedle. Oslabení z pohledu domácích ubráněno. Přehlídka vyložených šancí pokračuje. Podzimek přes celé hřiště ujíždí, aby ve finále nedal gól. Vzorová kombinace čtyřky Kostka, Řezníček, Plíhal, Smutný na první pokus nevyšla avšak druhý pokus je platný. Branku střílí Smutný s asistencí Kostky 7:2. Po vyhraném vhazování Tomášek přihrává Šimoníčkovi a ten projíždí polovinou hřiště, blafákovým bekhendem pod horní tyčku soupeřovi branky z řady exklusive zvyšuje skóre 8:2. Ta samá čtveřice (první) potěšená z gólu zapomíná na bránění a hned po bully, obdrželi facku v podobě gólu 8:3. P. Luštinec si vzpomněl na staré dobré, extraligové časy a po individuálních, excelentních kličkách nedává hostujícímu brankáři šanci 9:3. Čtvrtina se již dohrála v pohodě a bez gólů.
4.čtvrtina: pohodové a tréninkové tempo pokračovalo. Domácí hostům prakticky nepůjčovali puk a zkoušeli různé kombinační varianty. První čtyřka už hrála na krásu, pěkná přihrávka Stříteského na P. Luštince a desítka se oklepala v základech. Konečně se domácí dočkali. Podzimek přihrává Kostkovi a ten nachází dobře postaveného Stříteského, který zapisuje do statistik dvojciferné číslo 10:3. Domácí uspokojeni desítkou zapomínají bránit a hostům dovolují snižovat 10:4. 8 minuta a opět pod víko soupeřovi branky dává „stahovačkou“, Šimoníček po přihrávce Kostky 11:4. V 9 minutě Stříteský napodobuje svého spoluhráče a pod víko upravuje skóre na 12:4. Poslední minuta zápasu a domácí špatně střídali, toho využili hosté a ve třech vykoupali brankáře Petrů 12:5. V poslední sekundě zápasu po laxním přístupu domácích dostává šestý gól za svá záda brankář Petrů na konečných 12:6.
Domácí hráči v tréninkovém tempu odehráli solidní zápas s brankovými hody. Vyzkoušeli si některé kombinace, které budou potřebovat na odvetný zápas proti Pardubicím (neděle 18.5.2014 v 17.00 hod. v Pardubicích). Doufejme, že Třebechovičtí hráči, budou mít nabito a konečně se gólově prosadí i snajpři (Šimoníček, J. Luštinec, Višňák a ti další).