Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 11. 5. 2014 od 15:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:2
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Tomášek F., Višňák B., Šimoníček J., Luštinec J., Smutný L., Podzimek M., Kostka V., Luštinec P., Plíhal J., Kudr J., Stříteský L.
Pardubice přijeli na mistrovský zápas v nejsilnější sestavě s hokejovými jmény jako jsou Heřman, Joudal, Koudelka, Kubišta, Zadinové aj. Měli nejvyšší ambice, odvést si všechny body.
Úvod zápasu jasně patřil hostům, kteří domácím hráčům nepůjčili kotouč. To se odrazilo ve 4 minutě a dali vedoucí branku 0:1. Domácí se osmělují a po Višňákově přihrávce, Kudr nastřeluje bekhendem břevno. Z protiútoku jsou najednou hosté před brankářem Lochmanem, který musí nadvakrát zasahovat. 7 minuta a Šimoníček vypichuje pardubickým zadákům puk a v sólovém nájezdu vyrovnává na 1:1. V téže minutě ohrozil branku hostí P. Luštinec, který minul puk do úplně odkryté branky. V první čtvrtině byl ještě vyloučen J. Luštinec ale na stavu se již nic neměnilo.
2 čtvrtina už byla vyrovnanější a domácí čekali na chybu pardubických hráčů. V 5 minutě byl vyloučen Kostka a bravurními zásahy Lochmana, vychytává celé oslabení. V 8 minutě ohrožuje střelou Plíhal. Na druhé straně se dostal hostující hráč až před Lochmana, ten ho však vychytal. Po přesných přihrávkách J. Luštinec, Šimoníček posledně jmenovaný trefuje vedle. Stříteský opět vypichuje puk a jede sám na branku a střelou nad „ledem“míjí. V 10 minutě ukázali hosté, jak se mají střílet góly. Na jeden dotek celé čtveřice, vyšachují obranu domácích i s brankářem a dávají do prázdné branky gól. Lochman v brance byl úplně bezmocný 1:2. Minutu před koncem čtvrtiny, ujíždí sám na branku hostí Šimoníček. Trefuje brankáře, který puk vyráží před sebe a dorážející J. Luštinec přestřeluje branku.
3. čtvrtina začala plejádou hrubých chyb v domácí obraně ( Kostka, Kudr ) a dává vyniknout skvěle chytajícímu Lochmanovi. Domácí obránce Kostka dostává za protesty osobní trest na 10 minut a tím oslabuje zadní řady. Opět hrubé chyby v obraně (nahrávky hostům) a ti jdou do vedení 1:3. V 6 minutě Stříteský poráží v brankovišti hostujícího brankáře a J. Luštinec dává do posunuté svatyně gól, který neplatí. O dvě minuty později, hosté na jeden dotek zvyšují stav na 1:4. Domácí hned odpovídají Plíhalem po nahrávce Višňáka 2:4. V 10 minutě jede opět Šimoníček sám na brankáře a je faulován . Domácí zahráli dobrou přesilovku, ale gól nedali.
4. čtvrtina začala dělovkou Šimoníčka a odražený puk od zadního mantinelu dává šanci dojíždějícímu Tomáškovi, avšak ten dává mimo. 2 minuta a střela Smutného, mířila přímo do brankáře. O minutu později, Kostka střílí dělovku od modré, vedle. Domácí v této fázi hry byli aktivnější. 6 minuta a u domácích je vyloučen P. Luštinec, oslabuje tím svůj tým, který byl v tlaku. Hosté přesilovku nevyužívají. Domácí hrající trenér Tomášek si bere oddechový čas a stahuje složení na dvě čtyřky. V 9 minutě hrají domácí přesilovku ta však je nevyužita. Za zmínku stojí obětavý zákrok Podzimka, který v závěru zápasu zabránil pádem do střely, jasnému gólu. Hosté v posledních minutách už hráli takticky a domácím již nedovolili vstřelit branku. Nejlepším hráčem utkání byl jednoznačně domácí brankář Lochman, který perfektními zákroky nedovolil hostům vyšší skóre. Na druhé straně domácí musí litovat vyložených neproměněných šancí (Šimoníček, Stříteský, J. Luštinec aj.) Tyto fakta potvrdil i Pardubický trenér a řekl, že Třebechovičtí byli půl zápasu lepším týmem.