Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
čtvrtek 1. 5. 2014 od 17:00
6:7

Statistiky zápasu

Vyloučení:1:1
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Dvořák J., Tomášek F., Višňák B., Šimoníček J., Luštinec J., Smutný L., Podzimek M., Kostka V., Luštinec P., Stříteský L., Plíhal J.
Druhé kolo mistrovského zápasu sehráli naši in-line hokejisté v Nové Pace s místními borci.
První čtvrtina se nesla ve znamení, že zápas bude jednoznačnou záležitostí hostujícího celku. Útok střídal útok, ale naši hokejisté se teprve zastřelovali. V 7 minutě projel sólově Šimoníček půlkou hřiště, nahrál J. Luštincovi, který ve vyložené šanci nedal. 8. minuta před brankou se octli Smutný s Podzimkem, který také nedal. To už v 10 minutě po ose na jeden dotek, Luštinec J., Šimoníček a Višňák dával do poloprázdné branky posledně jmenovaný, 1:0. Těsně před sirénou se ocitl v tváři v tvář Smutný, ale brankář hostí dobře zareagoval a jeho střelu vyrazil nad branku.
Druhá čtvrtina byla ve znamení té první, avšak to už jsme dávali góly. Druhý gól střelil Stříteský, který se prodral až před brankáře, toho si natáhl před branku a bekhendem zavěsil pod víko 2:0. Ve 22 minutě Višňák přihrál Šimoníčkovi a ten bez přípravy dělovkou upravil stav na 3:0. O minutu později, obránce Kostka viděl dobře postaveného P. Luštince a ten také bez přípravy dával čtvrtý gól Třebechovic do odkryté branky. Poslední branku v této čtvrtině dal ještě Viňák za přispění hostujícího brankáře.
Ve třetí čtvrtině za stavu 5:0 pro hosty, si naši hokejisté mysleli, že je zápas vyhraný a že se nemusí už makat. Opak byl pravdou. V úvodu čtvrtiny, po nedorozumění naší obrany, domácí dávají první gól. Druhý gól domácích padá na vrub našeho brankáře, kterému z pozabrány přepadává přes rameno puk do brány 5:2. Naši borci se zvedli a po přihrávce Šimoníčka, Tomášek, na několikrát překonává lobem brankáře domácích 6:2. Přichází první vyloučení v zápase a bohužel na naší straně – Višňák. Naši hráči dobře bránili a soupeře skoro k ničemu nepustili. Přišla ani střela, ani přihrávka od modré (tzv. jebka), která doputovala za Dvořákova záda. Zřejmě ji neviděl 6:3. Přesilovku zahráli i Třěbechovice. To byla přesilovka s velkým“ P“. Po vyšachování cele čtyřky, přihrál Tomášek Luštincovi J., který se střelou do branky nemýlil 7:3. Střelou od modré, kterou si náš brankář srazil vyrážečkou do branky, upravili domácí stav ve třetí čtvrtině 7:4.
Na začátku čtvrté čtvrtiny se ocitl sám před naší brankou domácí hráč a prostřelil Dvořáka 7:5. Čtyři minuty před koncem zápasu, domácí opět vyslali střelu ( přihrávku ) na naší branku která se za údivu všech, zastavila až v brance 7:6. Hosté zápas zdramatizovali, ale k překvapení nedošlo. Puk měli pod kontrolou, nikam se do útoku nehrnuli a takticky zápas dotáhli do vítězného konce. Domácí v závěru zkusili hru bez brankáře, ale to bylo vše.
Zápas se nepovedl brankáři Dvořákovi, který pustil za svá záda laciné góly. Vzhledem k tomu, že soupeř nebyl tak nebezpečný, ostatní hráči hráli v tréninkovém tempu.