Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
22.01.2020 - A tým

Lídra tabulky jsme dokázali potřetí v sezóně porazit

Krajská liga mužů
středa 22. 1. 2020 od 18:00
7:3

1:2, 4:1, 2:0

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Bartoň (Wolf, Klemenc), 24. Wolf (Šeda, Bartoň), 35. Menyhárt (Drašnar T.), 36. Wolf (Klemenc, Marša), 38. Klemenc (Bartoň, Souček), 46. Matouš (Jušta, Zahradník), 51. Zahradník (Matouš, Jušta) - 6. Chára (Nedbal, Kubišta), 9. Eis (Chára, Nedbal), 39. Chára (Zmítko)

Vyloučení: 9:9 navíc Hanousek, Dittrich, Hornyš (TE), Hladík (NBY) 10 min. OT
Využití: 2:2
Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Mertlík - Všetečka, Smola

Střely na branku: 47:29

Diváci: 134

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů - Kostka, Hornyš, Marša, Souček, Dittrich, Hanousek - Matouš, Zahradník, Bartoň - Wolf, Filip, Klemenc - Menyhárt, Drašnar T., Šeda - Jušta

Stadion Nový Bydžov
Veselý - Štěpán, Daňo, Nedbal, Zmítko, Kulhánek, Mádle - Jebavý, Šuvara, Hlaváček, Eis, Černý, Hladík, Chára, Kubišta, Pilný

Již od úvodního vhazování se hrál hokej té nejvyšší krajské úrovně, kdy nejdříve měli častěji kotouč na svých holích hosté a poté jsme zase my několikrát ohrozili brankáře Veselého v hostující brance. V 5. minutě jsme chybně střídali a nabídli soupeři první výhodu přesilové hry, ti ji využili dokonale, stav utkání otevřel Chára. V 7. minutě jsme se dopustili krátce po sobě dvou faulů a nabídli novobydžovským dlouhou přesilovku 5 na 3. Tentokrát jsme toto oslabení přestáli, ale krátce po návratu i druhého hráče do hry, tečoval Eis na brankovišti nahození z rohu mimo dosah brankáře Petrů. V dalším průběhu se při plném počtu hrál hokej nahoru dolů, bohužel jsme v pěti moc času nepobývali a hosté měli dostatek času procvičit své přesilové hry. Petrů v brance a obětavá hra obrany další komplikaci ale nepřipustila a když už jsme zase po delší době byli kompletní, tak jsme dokázali snížit na 1:2. Kolmici na útočnou modrou využil Wolf ke střele na beton Veselého, kotouč se odrazil na brusli dojíždějícího Bartoně a od ní za brankovou čáru. Rozhodčí po chvilce váhání branku uznali jako regulérní, při vzpomínce na branku z Náchoda určitě nemohli jinak.
Také druhé dějství přineslo rychlý hokej, řadu šancí a také branek. Ve 24. minutě se nám podařilo srovnat stav na 2:2, po nahození na brankáře od mantinelu se k dorážce na brankovišti dostal Wolf. Ve 25. minutě jsme měli patřičnou dávku štěstí, při dalším vyloučení zůstal mezi kruhy volný hráč, jeho střela pouze olízla tyčku branky. Ve 28. minutě jsme konečně také my měli přesilovku, využít jsme ji ale nedokázali. A stejně jsme si počínali hned v té následující, několik úspěšných zákroků si připsal hostující brankář. Ve 35. minutě pokračovala série vyloučení na naší straně, do úniku se dostala dvojice domácích hráčů a Menyhárt načapal Veselého střelou zpoza obránce, kdy mu kotouč propadl pod lapačkou. Ve 36. minutě se nám při přesilovce povedla rychlá akce po ose Marša - Klemenc - Wolf, posledně jmenovaný uklízel do prázdné branky. Za dvě minuty nato, se v další početní výhodě prosadil na brankovišti Klemenc a zvýšil na 5:2. Další přesilovka hostí přinesla kontaktní branku, kotouč se dostal na levý kruh k volnému Chárovi a pro něj nebyl problém trefil prázdnou branku.
Dvoubrankový náskok po dvou třetinách vypadal slibně, ale hosté byli stále velmi nebezpeční. Uklidnění do domácích řad přinesla trefa ve 46. minutě, z kruhu pro vhazování prostřelil hostujícího brankáře Matouš. Ve 47. minutě po závaru ve třetině dorážel na brankovišti Zahradník, hosty zachránila branková konstrukce. V 51. minutě přidal definitivní pojistku na tři body Zahradník, když si po nahrávce zpoza branky vychutnal Veselého bekhedovým blafákem. Na výsledku již nic nezměnily ani dvě naše přesilovky v samotném závěru utkání, okresního soupeře který míří za vítězstvím v základní části jsme porazili potřetí za sebou.




Ohlasy trenérů

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Povedené utkání, které se odehrávalo ve velkém nasazení. Hodně soubojů, faulů, ale i krásných akcí a dostatek branek. Nezačali jsme dobře, nechávali soupeři hodně prostoru, byli často vylučováni, často i zbytečně a z toho vyplunulo dvoubrankové vedení soupeře. Velice nám pomohlo snížení na 1:2 ještě před koncem první třetiny. Ve druhé jsme byli daleko aktivnější, byli jsme daleko častěji na puku a i díky přesilovkám, které jsme dokázali využít, jsme utkání otočili. Byl to boj až dokonce a my si vážíme toho, že se nám podařilo vedoucí tým soutěže porazit. Všichni hráči zasluhují pochvalu. Myslím, že jsme předvedli kvalitní výkon, ne jen bojovnost a nasazení, ale i pěkné hokejové akce.